Cujăt

09:52


Poate-ar fi bine să spunem ori de câte ori un copil
este alăptat
mănâncă nu că-i dau să sugă.


You Might Also Like

3 comments

  1. Draga Zoozie,
    Felicitari ptr alaptatul in tandem !
    Sper sa am parte si eu de experienta asta in curand. Piticul meu are 12 luni, il alaptez cu drag si spor din prima zi.
    Si surpriza, un nou bebe este pe drum :)
    (cred ca are cam 7-8 saptamani).
    Problema este ca piticul alaptat a inceput de cateva zile sa faca nazuri la titica. Face cam cum facea cand trebuia sa-mi vina menstruatia (1-2 zile era mai nervos) dar mult mai rau. Adica ia o gura, doua, da drumul la titica se uita la mine intrebator si apoi scanceste. Se muta de la o titica la alta iar scanceste, pare foarte nemultumit si frustrat. Pana la urma accepta titica dreapta (pare sa o prefere) sau uneori renunta. Ba chiar intr-o zi, dupa ce a incercat la titica, m-a luat de mana nemultumit si m-a dus in bucatarie la scaunul lui de masa, semn ca vrea mancare adevarata :( Am ras si plans ca nu mai facuse asa niciodata.
    Insa in mod contradictoriu, desi pare sa nu-i mai placa, este disperat sa fie lipit de sanii mei si sa suga. Cum ma prinde (cand il imbrac, cand il tin in brate, cand ne jucam etc) cum imi desface bluza si incepe sa suga, ba chiar il enerveaza daca imi acopar sanul cu sutienul, vine si-l descopera din nou.
    Ca si cum desi pare sa nu-i mai placa ceva la titica, cauta mereu confirmare ca tot titica lui binecunoscuta este sau vrea sa se convinga daca-i mai place sau nu .. Nu inteleg ce anume vrea sa-mi spuna dar este exasperant ptr ca "acceseaza" titica din 5 in 5 min si doar ptr o gura-doua.
    Am citit ca in timpul sarcinii, gustul laptelui se poate schimba si cantitatea se poate diminua? La tine cum s-a intamplat ?
    Anda a reactionat in vreun fel cat ai fost insarcinata ? Mi-e teama sa nu se auto-intarce daca nu-i mai place. Eu care visam sa-i alaptez in tandem pe amandoi ... Dar poate avem nororc si se obisnuieste cu noua situatie, sper ...
    Multumesc!
    Florina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Florina, te rog iarta-mi raspunsul tardiv, am plecat singura cu copiii la parinti si sunt inca in perioada de acomodare. E frumos, insa uneori e greu. Ti-am raspuns aici: aici

      Adaug doar ca esti o curajoasa, ma plec in fata ta, cu copil atat de mic si unul pe drum!

      Ștergere
  2. Wow nu-mi vine sa cred ca ai scris un articol special ptr mine! Este superb, iti multumesc mult pentru articol si ptr vorbele frumoase :)
    Mi-era dor de inca o minune urlatoare. Desi n-a fost usor (bb urlator si care a cerut 100% atentia si dragostea noastra), primul an al puiului meu a fost cel mai frumos din viata mea si simt ca va fi din ce in ce mai frumos pe zi ce trece.
    Succes la acomodarea la parinti!
    Florina

    RăspundețiȘtergere

About Me