Hai să ajutăm copii - penarul cu vise şi bucurii

17:58

În perioada 1-8 septembrie 2016, Gabriela Maalouf, expert parenting si programare neurolingvistică, desfășoară împreună cu Billa Romania și Carrefour România, campania umanitară "Penarul cu Vise și Bucurii", cu obiectivul de a strânge și de a dărui rechizite noi la începutul anului școlar pentru copiii beneficiari ai programelor SOS Satele Copiilor România.


Institutul Național de Statistică (INS) a publicat cifre de-a dreptul șocante. 27,8% dintre copiii români nu merg la școală, cu 7% mai mult față de media europeană și cu 10% mai mult decât în urmă cu doi ani. Abandonul școlar se datorează în special sărăciei. Mulți copii se rușinează să meargă la școală fără ghiozdane și rechizite.

"În septembrie pentru părinți începe cursa contra-cronometru pentru rechizite și toate cele necesare la început de an școlar. Putem să mergem cu avânt spre magazine, cumpărând de această dată și câteva rechizite noi pentru copiii care au nevoie cel mai mult de sprijinul nostru, al comunității.

Dragi părinți, vă invit pentru acest 1 septembrie să credeți în puterea comunității de a schimba destine. Fiecare dintre noi poate oferi șansa unor copii nevoiași de a avea creioane, stilouri, penare colorate, ghiozdane, cu care să meargă mai încrezători la școală. Copiii sunt copii și înainte de toate se bucură să aibă parte de rechizite noi. Putem să transformăm începutul de an școlar într-un motiv de bucurie sinceră pentru acești copii minunați," spune Gabriela Maalouf, inițiatoarea campaniei "Penarul cu Vise și Bucurii"

Cei care doresc să sprijine campania "Penarul cu Vise și Bucurii" sunt invitați să doneze rechizitele achiziționate în centrul de colectare deschis la SOS Satele Copiilor România din București, Calea Floreasca 165 de luni până joi între 10 şi 17.

Pe data de 9 septembrie, rechizitele noi donate de comunitate vor ajunge împreună cu rechizitele donate de sponsorii campaniei Billa Romania și Carrefour România la centrul SOS Satele Copiilor România din București, în cadrul unui eveniment cu ateliere practice pe teme de educație și dezvoltare personală susținut de Gabriela Maalouf pentru copii.

SOS Satele Copiilor România derulează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale).

Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de a favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape.

De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice. În acest moment, peste 1.000 de copii beneficiază direct de sprijinul SOS Satele Copiilor România și peste 15.000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS.

Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele copiilor

You Might Also Like

0 comments

About Me