Desene animate

19:19

Am aflat de la o prietenă cu blog că sâmbătă dimineată se difuzează un nou serial cu Mickey Mouse la Disney Junior și stau să mă gândesc că...

Mickey ăsta a fost o constantă în viața piticilor mei. L-a descoperit Anda pe youtube, apoi când a avut acces la TV, Clubul lui Mickey Mouse era unul din momentele ei preferate. Deși personal pe vremea aia nu înghițeam ideea de TV sau ecrane, n-am încercat s-o îngrădesc, fiindcă  și eu m-am bucurat cât am putut de desene animate când eram mică. E adevărat că mie acum tot alea vechi îmi plac cel mai mult (Tom și Jerry și Donald Duck), dar la 5 ani îți plac desenele viu colorate, repetițiile și cântecelelele simple.


Anda a cam trecut de perioada Mickey, dar cred că Denis va fi încântat de noul serial fiindcă toată acțiunea se petrece în contextul curselor de mașini. Minnie și Daisy par să fie la fel de întreprizătoare și în seria asta, continuând tradiția lui Minnie's Bow-Tique, sunt detectivi particulari sau ceva de genul. Sunt curioasă dacă îmi voi strepezi iarăși ochii de atâta roz, dar mândrele au fost întotdeauna foarte simpatice, cu toate problemele lor  zilnice - îmi amintesc de un episod în care și-au cumpărat o roboțică de făcut funde care s-a defectat și le-a înnodat până și țevile. Well, da, logic că m-am uitat și eu/

La toate serialele noi Disney mi-a plăcut accentul pus comunicarea nonviolentă și felul în care personajele greseau și își reparau greșelile fără să-și dea în cap sau să se jignească. Pentru copiii mei pe care i-am crescut așa cum a bătut vântul, rutina dintr-un eăpisod cu Mickey Mouse, cu mickuneltele, puzzle-urile de rezolvat și tot restul cred că a însemnat un fel de gură de aer proaspăt, un moment de respiro și... ideea de ordine :)))

Vă las mai jos un trailer și sunt tare curioasă care din voi vă lăsați copiii să se uite la desene animate și cum procedați, aveți restricții sau copiii au libertatea de a porni un ecran atunci când își doresc?



You Might Also Like

0 comments

About Me