Cine n-are adrenalină găsește în parc

12:28




Din seria cu ce ne mai omorâm timpul. Păi ar fi cazul ca fie să salvez, fie să închid pagina pentru că bebe - fără nimic pe ea astăzi / mi/a pus sandalele în spatele meu, pe scaun. Dacă nu mi le aduce se încalţă singurică.




Când ajungem în părculețele de lângă casă, se cațără peste tot, ca oice copil, dar fără să renunțe la papornița cu jucării.




 Seara și oricând în tmpul zilei, nu mai mănâncă, lucru comun la toți picii care suferă din cauza căldurii zilele astea. Dar imaginați-vă ca noi avem șiniște măsele pe rol - ultima tură - și, dacă nu o țin eu să sugă, nu-i nicio problemă. Vine din orice poziție prin învăluire și se insinuează pe sub bluzele mele. Presupun că e un mare act de curaj să public poza de mai jos și pentru alții sunt de-a dreptul nesimțită, dar în fond nu e nimic nefiresc aici ci doar incredibil de amuzant. Cine practică alăptarea "prelungită" știe clar despre ce e vorba.


Acum stau și mă gândesc că e foarte trendy un nou val de boli. Foarte mulți copilași au făcut enterocolite (atenție, e sezonul andenovirușilor), otite, poate (sau nu) drept consecință a răcelilor repetate de primăvara, și aud mereu de puști care au răcit. Inclusiv alăptați, iată că verișoara Andei de numi un anișor se pregătește de aniversare cu primul ei roșu în gât - e pe trecute.  Ca și bilanț stă foarte bine numai cu un roșu în gât până la un an; noi l-am făcut pe-al nostru mai devreme, pe la 11 luni așa. Dar tot în deplasare și tot vara.

Până la urmă, aglomerația și căldura sunt propice bolilor. La fel si temperaturile suportabile de primăvara și umezeala și - zic unii, dar eu nu cred că astea sunt tartorul - că diferentele de temperatura de astă primăvara erau de vină pentru răcelile în masă înregistrate mai ales printre copilașii care au început să frecventeze creșa. Cred că mai degrabă e vina măsurilor de igienă inexistente decât a mâncatuui de la frigider sau a altor obiceiuri nesănătoase precum scoaterea copilului în martie sau aprilie fără căciulă și fără sac la căruț. Noi asa mancăm, de la frigider. Nu mai spun de surioara mea care cerea ciorba direct de la frigider zilnic!

Să fie clar, nu la mizerie mă refer prin igienă ci la măsura decentă, as zice eu, de a-ți lua niște precauții când te îmbolnăvești. Dacă o persoană bolnavă ar evita aglomerațiile, șansele ca mai ales copii noștri mici să se îmbolnăvească după orice ieșire în parc sau la cumpărături ar fi mult mai mici. Sunt de acord ca uneori e inevitabil să ieși, că la serviciu nu te iartă...  Mare greșeală din partea lor, la noi, când răcește unul, strănută toți, că intră virușii prinsistemul de ventilație într-o veselie, nici nu mai conteayă la ce etaj lucrezi. Dar măcar ăia de merg cu metroul de-ar folosi batista când strănută sau tușesc și dacă alții și-ar plimba copiii cu tuse lătrătoare pe alei în loc să-i aducă să tușească în nasul altora. așa cum am pățit acum două zile pentru că Anda s-a aruncat pe tobogan până ca un copil de 3 ani să plece din partea de jos și ăluia i-a venit să tusească fix, dar fix în fața ei!


Stau și mă gândesc că Anda nu vrea să bea nici 200 ml de apă zilnic și, din motive mai sus enumerate, nici nu mai mănâncă decât te miri ce. Dacă n-ar fi supt, cred că nu mai eram om până acum. Mă uit la omologii ei care nu vor să mănânce și nu beau apă și nici nu sug și îmi dau seama că sunt o băftoasă.

You Might Also Like

0 comments

About Me